Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na delikatny sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie i kruszonką. Sernik smakuje wyśmienicie, brzoskwinie orzeźwiają jego smak, a pianka nadaje lekkości. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl Smacznego!
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 148
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 500
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 613
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 907
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 148
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 500
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 613
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 907
Składniki
• Użyta szklanka ma 200 mililitrów pojemności, ilość porcji: 1 duża forma o wymiarach 45×20 (lub 2 mniejsze jak u nas) • Składniki na ciasto kruche zagniatamy ręcznie lub robotem razem aż będzie plastyczne • Ciasto dzielmy na porcje: 2/3 wstawiamy do lodówki, 1/3 do zamrażarki • Następnie wszystkie składniki na masę sernikową łączymy razem mikserem aż będzie jednorodna • Pozostałe białka oraz 1 szklankę cukru ubijamy na sztywną pianę • Blachę do pieczenia smarujemy margaryną i oprószamy bułką tartą • Po około 2 godzinach wyjmujemy porcję kruchego ciasta z lodówki, rozprowadzamy po dnie blachy do pieczenia i nakłuwamy widelcem • Na ciasto wylewamy maskę sernikową, wykładamy pokrojone kawałki brzoskwiń i wylewamy ubite białka • Na sam koniec wyciągamy porcję kruchego ciasta z zamrażarki i ścieramy je na tarce o grubych oczkach na ubite białka
• Tak przygotowany sernik pieczemy przez około 60-70 minut w temperaturze około 170-180 stopni • Sernika nie sprawdzamy patyczkiem gdyż w trakcie pieczenia zawsze będzie mokry • W połowie pieczenia zmniejszamy temperaturę o 10 stopni lub więcej jeśli widzimy że sernik jeszcze się nie dopiekł a wierzch zaczyna się za bardzo przypiekać • Pod koniec pieczenia wierzch ciasta powinien byś elastyczny i lekko się uginać pod naciskiem • Po upieczeniu wyłączamy piekarnik i pozwalamy sernikowi ostygnąć w piekarniku przez około 15 minut