Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest wyśmienity, delikatny, nie za słodki wprost idealny.
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2882
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 646
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 198
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 818
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 292
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2882
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 646
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 198
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 818
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 292
Składniki
Przygotuj kruche ciasto. Mąkę, posiekaną margarynę, cukier, jajko i śmietanę wymieszaj mieszadłami miksera. Przełóż na stół i szybko zagnieść ciasto. Zawiń w folię i odstaw na 20 minut do lodówki. Ze schłodzonego ciasta odłóż 1/5.
Resztą wyłóż dno i boki tortownicy około 25 cm ( zwykła prostokątna blaszka).
Przygotuj masę serową. Jaja ubij z cukrem pudrem na puch. Dodaj ser, bardzo miękką margarynę i budyń.
Wszystko delikatnie wymieszaj. Dno tortownicy z ciastem posmaruj masą serową. Połóż ćwiartki brzoskwiń (u mnie brzoskwinie w plasterkach).
I przykryj resztą masy. Wyrównaj powierzchnię. Sernik wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 60 minut w 170'C.
W tym zasie resztę ciasta rozwałkuj i wytnij z niego foremką gwiazdki ( u mnie króliczki i kurki).
20 minut przed końcem pieczenia ułóż gwiazdki na powierzchni sernika i wstaw ponownie do piekarnika.
Piecz aż króliki i kurki się lekko zarumienią.
Po upieczeniu sernik odstawiamy do wystygnięcia. Smacznego !!!