Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest wyśmienity, delikatny, nie za słodki wprost idealny.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10351
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5304
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12787
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10351
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5304
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12787
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Składniki
Przygotuj kruche ciasto. Mąkę, posiekaną margarynę, cukier, jajko i śmietanę wymieszaj mieszadłami miksera. Przełóż na stół i szybko zagnieść ciasto. Zawiń w folię i odstaw na 20 minut do lodówki. Ze schłodzonego ciasta odłóż 1/5.
Resztą wyłóż dno i boki tortownicy około 25 cm ( zwykła prostokątna blaszka).
Przygotuj masę serową. Jaja ubij z cukrem pudrem na puch. Dodaj ser, bardzo miękką margarynę i budyń.
Wszystko delikatnie wymieszaj. Dno tortownicy z ciastem posmaruj masą serową. Połóż ćwiartki brzoskwiń (u mnie brzoskwinie w plasterkach).
I przykryj resztą masy. Wyrównaj powierzchnię. Sernik wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 60 minut w 170'C.
W tym zasie resztę ciasta rozwałkuj i wytnij z niego foremką gwiazdki ( u mnie króliczki i kurki).
20 minut przed końcem pieczenia ułóż gwiazdki na powierzchni sernika i wstaw ponownie do piekarnika.
Piecz aż króliki i kurki się lekko zarumienią.
Po upieczeniu sernik odstawiamy do wystygnięcia. Smacznego !!!