Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sernik, prosty w przygotowaniu. Idealny na deser lub święta. Zamiana cukru na erytrytol lub ksylitol sprawi, że będzie to idealne ciasto dla diety keto.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Utrzeć z cukrem na puszysty krem, dodać masło i ucierać jeszcze przez chwilę. Do utartej masy, małymi porcjami dodać cały ser, ekstrakt waniliowy, wsypać budyń. Ucierać jeszcze chwilę tylko do połączenia składników. Ubić pianę z białek i powoli wymieszać z masą serową. Tortownicę wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć utartą masę. Ciasto piec w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku ( góra i dół) przez 1h do 1,5 h w zależności od piekarnika. Nie otwierać piekarnika w trakcie pieczenia! Sernik powinien być złoto-brązowy, może lekko pęknąć. Studzić w otwartym lekko piekarniku, ciasto może lekko opaść. Wystudzony polać roztopioną czekoladą wymieszaną ze słodką śmietanką i udekorować wg uznania. Najlepiej smakuje po nocy w lodówce.