Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym spodzie. Sernik z porzeczką, ale można z innymi jagodami lub owocami. Sernik z kruszonką kokosową, wyszedł bardzo dobry.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 163
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4367
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11861
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5581
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 163
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4367
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11861
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5581
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i jajkami.Przesiać tam mąkę z proszkiem i na niższych obrotach miksera zmiksować. Rozsmarować na blaszkę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia.
masa-Zmiksować jajka z cukrem potem serem. Następnie budynie wymieszać ze śmietanką i dodać do masy. Ponownie zmiksować ale nie za długo, żeby niepotrzebnie napowietrzać. Wylać na surowe ciasto i rozsmarować.
jagody-Porzeczki umyć, osuszyć i rozsypać na serze.
kruszonka-Zmiksować masło z cukrem, przesiać tam mąkę, dodać kokos. Na niskich obrotach miksera, zmiksować na gruby "żwirek'. Rozsypać po porzeczce.
Piec ok.70 min.w 175 *C. Pod koniec pieczenia jak góra za mocno brązowieje to przykryć papierem do pieczenia. Po upieczeniu piekarnik wyłączyć, drzwiczki uchylić i pozostawić sernik na ok.0,5 godz. oprószenie-Po ostygnięciu sernika, oprószyć cukrem pudrem, przez sitko. Kroić jak dobrze stężeje, najlepiej na następny dzień.