Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym spodzie. Sernik z porzeczką, ale można z innymi jagodami lub owocami. Sernik z kruszonką kokosową, wyszedł bardzo dobry.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27476
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27476
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i jajkami.Przesiać tam mąkę z proszkiem i na niższych obrotach miksera zmiksować. Rozsmarować na blaszkę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia.
masa-Zmiksować jajka z cukrem potem serem. Następnie budynie wymieszać ze śmietanką i dodać do masy. Ponownie zmiksować ale nie za długo, żeby niepotrzebnie napowietrzać. Wylać na surowe ciasto i rozsmarować.
jagody-Porzeczki umyć, osuszyć i rozsypać na serze.
kruszonka-Zmiksować masło z cukrem, przesiać tam mąkę, dodać kokos. Na niskich obrotach miksera, zmiksować na gruby "żwirek'. Rozsypać po porzeczce.
Piec ok.70 min.w 175 *C. Pod koniec pieczenia jak góra za mocno brązowieje to przykryć papierem do pieczenia. Po upieczeniu piekarnik wyłączyć, drzwiczki uchylić i pozostawić sernik na ok.0,5 godz. oprószenie-Po ostygnięciu sernika, oprószyć cukrem pudrem, przez sitko. Kroić jak dobrze stężeje, najlepiej na następny dzień.