Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy w wykonaniu, prawie bez pieczenia i bardzo smaczny. Polecam.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5733
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 132
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5733
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 132
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Składniki
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i po jednym żółtku, miksować na puszystą masę, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st.C i piec ok 25 minut. Wystudzić. Blacha 25x40.
Żelatynę rozpuścić w 50ml ciepłej wody.
Ser zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym.Śmietanę ubić i dodać do masy serowej, wymieszać, wlać żelatynę i wszystko dokładnie zmiksować.
Na biszkopcie rozsmarować dżem, wyłożyć na niego połowę masy serowej, poukładać delicje i na delicje wyłożyć drugą część masy serowej. Polać polewą i wstawić w chłodne miejsce na ok. godzinę. SMACZNEGO!