Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny :)
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1507
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 239
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 246
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 238
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8445
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1507
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 239
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 246
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 238
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8445
Składniki
Wykonanie; Ser, mąkę kartoflaną, masę z połowy rozpuszczonych cukierków miksujemy. Dodajemy stopniowo po jajku. Na koniec dodajemy cukier, nasionka kardamonu. Dno tortownicy smarujemy margaryną i posypujemy mąką. Boki wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy masę serową. Piekłam 1 godzinę w 160* z termoobiegiem i grzanie ustawiłam od dołu. Po upieczeniu studziłam na kratce i posmarowałam reszta masy dyniowej.
Masę dyniową można zastąpić ugotowaną zmiksowaną i odparowaną dynią w ilości jednej szklanki. Jednak należy pamiętać, aby dać więcej cukru i łyżeczkę cynamonu. Smacznego.