Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny :)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Wykonanie; Ser, mąkę kartoflaną, masę z połowy rozpuszczonych cukierków miksujemy. Dodajemy stopniowo po jajku. Na koniec dodajemy cukier, nasionka kardamonu. Dno tortownicy smarujemy margaryną i posypujemy mąką. Boki wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy masę serową. Piekłam 1 godzinę w 160* z termoobiegiem i grzanie ustawiłam od dołu. Po upieczeniu studziłam na kratce i posmarowałam reszta masy dyniowej.
Masę dyniową można zastąpić ugotowaną zmiksowaną i odparowaną dynią w ilości jednej szklanki. Jednak należy pamiętać, aby dać więcej cukru i łyżeczkę cynamonu. Smacznego.