Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1513
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1391
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 282
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1513
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1391
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 282
Składniki
1.wszystkie składniki na ciasto kruche łączymy i odstawiamy do lodówki 2.ser miksujemy z jajkami i pozostałymi składnikami do uzyskania gładkiej masy. 3.Rozgrzewamy piekarnik 180C 40 min. 4.Tortownicę wykłądamy ciastem,wlewamy masę serową i pieczemy:)
1.Upieczone ciasto odkładamy do całkowitego wystudzenia. 2.Wiśnie wsypujemy do małego garnka wsypujemy 1/2 szkl.cukru i 1/2 szklanki wody lub soku który został z wiśni. 3.mieszamy aż wiśnie zaczną bulgotać 4.Łyżeczkę skrobi rozrabamy z malutką ilościa wody i wlewany do garnka z wiśniami. 5.Mieszamy do uzyskania gęstego żelu 6.Odkładamy do wystudzenia Dodatkowo można użyć 150 ml śmietanki 30% i kruchych ciasteczek. Ja użyłam czekoladowe oreo. Na sernik (góra i boki) dajemy ubitą śmietankę .Następnie delikatnie nakładamy na wierzch sernika frużelinę.Obsypujemy boki ciasteczkami. PYCHA :D