Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik który zawsze mi wychodzi zapraszam o przepis .
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 30
U mnie sezon na rabarbar trwa dalej, polecam pyszne i puszyste ciasto z rabar...
Odsłon: 4193
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 577
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 672
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 30
U mnie sezon na rabarbar trwa dalej, polecam pyszne i puszyste ciasto z rabar...
Odsłon: 4193
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 577
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 672
Składniki
W misce łącze mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao ,cukier i sól dodać masło250 gr i żóltka i zagnieść ciasto ,podzielić na 2 części jedną wyłożyć spód formy 28 cm a drugą dom zamrażarki by można było zetrzeć na tarce ,a ciasto z blaszką na czas dalszych przygotowań do lodówki .
Masa serowa ;70 gr masła utrzeć z cukrem na puszystą masę dodawać stopniowo 2 jajka mąkę ziemniaczaną i budyń ,gotową masę serową wykładam na ciasto w blaszce na masę serową pokrojone w kostkę obrane jabłka .
Piana z białek ;5 białek ubijam z cukrem na sztywno i dodaję kisiel ,gotową pianę wykładam na jabłka a na wierch ścieram 2 część ciasta z zamrażarki na grubych oczkach tarki i ciasto gotowe .piekę około 45 minut w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .