Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik który zawsze mi wychodzi zapraszam o przepis .
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34122
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1301
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113573
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34122
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1301
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113573
Składniki
W misce łącze mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao ,cukier i sól dodać masło250 gr i żóltka i zagnieść ciasto ,podzielić na 2 części jedną wyłożyć spód formy 28 cm a drugą dom zamrażarki by można było zetrzeć na tarce ,a ciasto z blaszką na czas dalszych przygotowań do lodówki .
Masa serowa ;70 gr masła utrzeć z cukrem na puszystą masę dodawać stopniowo 2 jajka mąkę ziemniaczaną i budyń ,gotową masę serową wykładam na ciasto w blaszce na masę serową pokrojone w kostkę obrane jabłka .
Piana z białek ;5 białek ubijam z cukrem na sztywno i dodaję kisiel ,gotową pianę wykładam na jabłka a na wierch ścieram 2 część ciasta z zamrażarki na grubych oczkach tarki i ciasto gotowe .piekę około 45 minut w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .