Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczny i smaczny,połączenie jabłek i sera świetnie się sprawdziło.Dodatek rodzynek i czekolady to strzał w dziesiątkę.Serdecznie polecam:)
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 176
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 176
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Składniki
W tortownicy o średnicy 22cm na spodzie ułożyć herbatniki. ser zmiksować z kisielami ,jajkami,cukrem,cukrem waniliowym i olejkiem. Pod koniec dodać rodzynki,pokruszoną czekoladę i zmiksować. Ser wylać do tortownicy. Obrane jabłka pokroić na ćwiartki a z nich wykrawać plastry półksiężyców. Układać na wierzchu sernika lekko wciskając do środka. Dać do nagrzanego piekarnika do 160st.podpiec 10min.a potem zwiększyć temp.do 180st,i piec do zrumienienia wierzchu. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik uchylić lekko drzwiczki i zostawić w nim sernik na 10min. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!