Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczny i smaczny,połączenie jabłek i sera świetnie się sprawdziło.Dodatek rodzynek i czekolady to strzał w dziesiątkę.Serdecznie polecam:)
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10286
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 94
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 80
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 885
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10286
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 94
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 80
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 885
Składniki
W tortownicy o średnicy 22cm na spodzie ułożyć herbatniki. ser zmiksować z kisielami ,jajkami,cukrem,cukrem waniliowym i olejkiem. Pod koniec dodać rodzynki,pokruszoną czekoladę i zmiksować. Ser wylać do tortownicy. Obrane jabłka pokroić na ćwiartki a z nich wykrawać plastry półksiężyców. Układać na wierzchu sernika lekko wciskając do środka. Dać do nagrzanego piekarnika do 160st.podpiec 10min.a potem zwiększyć temp.do 180st,i piec do zrumienienia wierzchu. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik uchylić lekko drzwiczki i zostawić w nim sernik na 10min. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!