Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117858
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8291
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3083
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2007
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1483
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117858
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8291
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3083
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2007
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1483
Składniki
1. Wszystkie składniki wyłóż na stolnicę i zagnieć ciasto (kruche). 2. Podziel na dwie części. 3. Jedną wyłóż do wyłożonej papierem do pieczenia formy, a drugą część zamroź.
4. Margarynę ucieraj z żółtkami, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. 5. Dodaj zmielony ser i mąkę ziemniaczaną. 6. Ubij pianę z białek i dodaj do masy. 7. Całość wyłóż na kruche ciasto. 8. Na ser rozłóż maliny.
9. Białka ubij z cukrem. 10. Dodaj kisiel. 11. Wyłóż równo na maliny. 12. Na pianę zetrzyj na tarce o grubych oczkach drugą część ciasta. 13. Piecz ok. 60 min w temp. 180°C. 14. Po ostygnięciu wierzch ciasta udekoruj cukrem pudrem. 15. Smacznego.