Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Wielkanoc w sam raz.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1032
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2940
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1032
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2940
Składniki
Wykonanie: Jogurt, mąkę, 15 dag cukru, 15 dag masła, szczyptę soli zagnieść na kruszonkę i przenieść do lodówki. Następnie 12,5 dag masła utrzeć z 15 dag cukru, cukrem waniliowym, szczyptą soli na puszystą masę. Wbijać kolejno jajka, następnie dodać oba sery, budyń i całość jeszcze raz utrzeć bardzo dokładnie. Blachę posmarować tłuszczem wyłożyć połowę kruszonki, wylać masę serową i posypać resztą kruszonki. Piec w temperaturze 190 stopni około godzinę. Gdy kruszonka szybko się zapiecze przykryć formę folią aluminiową. Sernik podawać najlepiej na drugi dzień.