Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Wielkanoc w sam raz.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4997
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29563
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 203
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19127
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 886
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4997
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29563
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 203
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19127
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 886
Składniki
Wykonanie: Jogurt, mąkę, 15 dag cukru, 15 dag masła, szczyptę soli zagnieść na kruszonkę i przenieść do lodówki. Następnie 12,5 dag masła utrzeć z 15 dag cukru, cukrem waniliowym, szczyptą soli na puszystą masę. Wbijać kolejno jajka, następnie dodać oba sery, budyń i całość jeszcze raz utrzeć bardzo dokładnie. Blachę posmarować tłuszczem wyłożyć połowę kruszonki, wylać masę serową i posypać resztą kruszonki. Piec w temperaturze 190 stopni około godzinę. Gdy kruszonka szybko się zapiecze przykryć formę folią aluminiową. Sernik podawać najlepiej na drugi dzień.