Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz nowych przepisów, a jesteś fanem klasycznych i tradycyjnych wypieków, to wypróbuj nasz sernik z mleka w proszku. Smakuje obłędnie!
Tortownica o średnicy ok. 19 cm.
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11552
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 298
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 554
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10503
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11552
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 298
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 554
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10503
Składniki
Masło roztop i odstaw do delikatnego przestygnięcia.
Białka oddziel od żółtek i ubij je ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodaj roztopione i przestudzone masło, mleko, sok z cytryny oraz mleko w proszku. Zmiksuj krótko do połączenia składników.
W osobnej misce przesiej mąkę pszenną i ziemniaczaną. Dodaj do masy i wymieszaj. Delikatnie wmieszaj pianę z białek i połącz składniki.
Przygotuj tortownicę o średnicy ok. 19 cm. Wyłóż ją papierem do pieczenia. Przelej masę do formy i wyrównaj wierzch. Piecz w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 15 minut. Następnie obniż temperaturę do 170°C i piecz jeszcze ok. 40-50 minut – do zarumienienia wierzchu.