Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z masą ze smażonych z miodem moreli....
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 26
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 59
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 26
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 59
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Składniki
Morele z grubsza pokroić, wymieszać z miodem i sokiem z cytryny. Przełożyć na patelnię i smażyć na średnim ogniu przez około 30 minut. Wystudzić.
Do garnuszka wsypać żelatynę, zalać 75 ml zimnej wody. Postawić na ogniu. Podgrzewać, cały czas mieszając, do całkowitego rozpuszczenia (nie gotować). Przestudzić.
Ricottę zmiksować z mascarpone, cukrem i esencją waniliową. Dwie, trzy łyżki masy serowej dokładnie wymieszać z rozpuszczoną żelatyną, następnie całość przełożyć do reszty sera. Śmietankę ubić, dodać do sera, wymieszać.
Dno formy o wymiarach 22x22 cm wyłożyć biszkoptami, nasączyć sokiem pomarańczowym. Na biszkopty wyłożyć masę serową, a na wierzchu smażone morele. Wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia.