Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z masą ze smażonych z miodem moreli....
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336668
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3954
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423068
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2569
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336668
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3954
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423068
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2569
Składniki
Morele z grubsza pokroić, wymieszać z miodem i sokiem z cytryny. Przełożyć na patelnię i smażyć na średnim ogniu przez około 30 minut. Wystudzić.
Do garnuszka wsypać żelatynę, zalać 75 ml zimnej wody. Postawić na ogniu. Podgrzewać, cały czas mieszając, do całkowitego rozpuszczenia (nie gotować). Przestudzić.
Ricottę zmiksować z mascarpone, cukrem i esencją waniliową. Dwie, trzy łyżki masy serowej dokładnie wymieszać z rozpuszczoną żelatyną, następnie całość przełożyć do reszty sera. Śmietankę ubić, dodać do sera, wymieszać.
Dno formy o wymiarach 22x22 cm wyłożyć biszkoptami, nasączyć sokiem pomarańczowym. Na biszkopty wyłożyć masę serową, a na wierzchu smażone morele. Wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia.