Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z masą ze smażonych z miodem moreli....
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6106
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9092
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8575
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5906
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6106
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9092
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8575
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5906
Składniki
Morele z grubsza pokroić, wymieszać z miodem i sokiem z cytryny. Przełożyć na patelnię i smażyć na średnim ogniu przez około 30 minut. Wystudzić.
Do garnuszka wsypać żelatynę, zalać 75 ml zimnej wody. Postawić na ogniu. Podgrzewać, cały czas mieszając, do całkowitego rozpuszczenia (nie gotować). Przestudzić.
Ricottę zmiksować z mascarpone, cukrem i esencją waniliową. Dwie, trzy łyżki masy serowej dokładnie wymieszać z rozpuszczoną żelatyną, następnie całość przełożyć do reszty sera. Śmietankę ubić, dodać do sera, wymieszać.
Dno formy o wymiarach 22x22 cm wyłożyć biszkoptami, nasączyć sokiem pomarańczowym. Na biszkopty wyłożyć masę serową, a na wierzchu smażone morele. Wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia.