Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z masą ze smażonych z miodem moreli....
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 349
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 45
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 368
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 809
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 349
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 45
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 368
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 809
Składniki
Morele z grubsza pokroić, wymieszać z miodem i sokiem z cytryny. Przełożyć na patelnię i smażyć na średnim ogniu przez około 30 minut. Wystudzić.
Do garnuszka wsypać żelatynę, zalać 75 ml zimnej wody. Postawić na ogniu. Podgrzewać, cały czas mieszając, do całkowitego rozpuszczenia (nie gotować). Przestudzić.
Ricottę zmiksować z mascarpone, cukrem i esencją waniliową. Dwie, trzy łyżki masy serowej dokładnie wymieszać z rozpuszczoną żelatyną, następnie całość przełożyć do reszty sera. Śmietankę ubić, dodać do sera, wymieszać.
Dno formy o wymiarach 22x22 cm wyłożyć biszkoptami, nasączyć sokiem pomarańczowym. Na biszkopty wyłożyć masę serową, a na wierzchu smażone morele. Wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia.