Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na spodzie kakaowym. Sernik z musem z wiśniami, wyszedł winny i pyszny.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 132
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 635
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 605
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 26
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 132
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 635
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 605
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 26
Składniki
ciasto-Masło zmiksować z cukrem i żółtkami. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i kakao. Zmiksować i zagnieść..Wylepić spód blaszki (30x40)wyłożonej papierem do pieczenia.
masa serowa-Żółtka zmiksować z połową cukru, potem z serem. Dodać porcjami ubitą zimną śmietankę, potem pianę z ubitych białek z resztą cukru. Dodać przesiane budynie, posypkę i wymieszać, ale nie długo.Przelać do blaszki na surowe ciasto.
Piec ok.70 min. w 175 *C. Pod koniec pieczenia przykryć papierem, jak mocno by brązowiał.
masa z wiśniami-Do garnka włożyć frużelinę z wiśniami, wlać 1 szklankę wody. Dodać cukier. Z drugą szklanką wody rozmieszać proszek kisielowy i wlać do gotujących się wiśni i ugotować. Można dodać więcej cukru jak było by zbyt kwaśne. Trochę ostudzić i rozsmarować na zimnym serniku.
esy- Czekoladę roztopić nad parą i polać sernik "za nitką". Kroić jak stężeje.