Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny serniczek.
Polecam.
Odsłon: 182
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 64
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 590
Polecam.
Odsłon: 182
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 64
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 590
Składniki
Okruszki kakao: Margarynę zagotować z cukrem i kakao. Wystudzić. Na stolnicę wsypać mąkę, wbić jajko, dodać schłodzoną masę kakaową i proszek do pieczenia. Zarobić ciasto, które następnie trzeba podzielić na dwie, w miarę równe, części i włożyć do zamrażalnika na pół godziny. Masa serowa: Ser zmielić, dodać żółtka, cukier, cukier waniliowy, budyń, rodzynki. Margarynę roztopić w garnuszku, przestudzić, wlać do masy serowej. Wszystkie składniki wymieszać tak, aby serek miał jednolitą konsystencję. Następnie ubić białka na sztywną pianę i jako ostatnie dodać je do masy serowej. Całość zamieszać. Jedną część ciasta wyjąć z lodówki, utrzeć na tarce o grubych oczkach i wysypać nim dno blachy (wcześniej nasmarowanej margaryną, wysypanej grysikiem). Na ciasto wylać masę serową. Wyjąć drugą część ciasta kakaowego, utrzeć tak jak część pierwszą. Gotowymi okruszkami wysypać wierzch sernika. Ciasto wstawić do piekarnika o temperaturze ok. 200 st, po pół godzinie pieczenia można obniżyć temperaturę na 170 st. Piec około godziny. Smacznego.