Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z morelami i jagodami. Sernik wyszedł wilgotny i pyszny.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5703
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1167
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5183
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5703
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1167
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5183
Składniki
ciasto-Wszystko zmiksować ,zagnieść i wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia.(25x42) Można pod owoce, posypać bułką tartą.
owoce-Morele, albo brzoskwinie pokroić na części i porozrzucać na cieście.Jagody i maliny rozsypać między morele.
masa-Zmiksować jajka z cukrem i serem. Przesiać budynie i zmiksować. Wylać i rozsmarować po owocach.
kruszonka-Zmiksować masło z cukrem, dodać kokos i mąkę.Rozdrobnić w rękach i rozsypać na serze.
Piec 1 godz. w 180*. Przykryć papierem do pieczenia i piec jeszcze 15 min.Studzić w otwartym piekarniku. Po ostygnięciu można oprószyć cukrem pudrem. Kroić na następny dzień.