Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z morelami i jagodami. Sernik wyszedł wilgotny i pyszny.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Składniki
ciasto-Wszystko zmiksować ,zagnieść i wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia.(25x42) Można pod owoce, posypać bułką tartą.
owoce-Morele, albo brzoskwinie pokroić na części i porozrzucać na cieście.Jagody i maliny rozsypać między morele.
masa-Zmiksować jajka z cukrem i serem. Przesiać budynie i zmiksować. Wylać i rozsmarować po owocach.
kruszonka-Zmiksować masło z cukrem, dodać kokos i mąkę.Rozdrobnić w rękach i rozsypać na serze.
Piec 1 godz. w 180*. Przykryć papierem do pieczenia i piec jeszcze 15 min.Studzić w otwartym piekarniku. Po ostygnięciu można oprószyć cukrem pudrem. Kroić na następny dzień.