Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z owocową różą"
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 299
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 41
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1862
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 403
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 299
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 41
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1862
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 403
Składniki
Herbatniki rozdrobnij blenderem. Dodaj do nich przestudzone masło, wymieszaj. Tak przygotowaną masę wyłóż na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Do miski włóż twaróg, dodaj cukier oraz cukier wanilinowy, utrzyj mikserem. Następnie wsyp mąkę oraz proszek budyniowy. Wciąż ucierając, dodawaj po jednym jajku. Na końcu dodaj śmietanę, krótko zmiksuj. Masę serową wyłóż na ciasteczkowy spód. Piecz 10 minut w temperaturze 220°C. Następnie zmniejsz temperaturę do 140°C i piecz jeszcze 60 minut.
Galaretkę rozpuść w szklance wrzątku. Mango obierz, pokrój w cienkie plastry. Ułóż je na wystudzonym serniku tak, by plasterki na siebie nachodziły i tworzyły płatki kwiatka. Z wierzchu posmaruj tężejącą galaretką i posyp posiekanymi pistacjami. Włóż do lodówki na kilka godzin.
90 minut. Porcja: 440 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie