Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny sernik do kolekcji. Tym razem na spodzie z ciastek owsianych i sucharków, z dużą ilością owoców jagodowych. Leciutki, puszysty, słodko-kwaśny dzięki owocom.
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 210
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 389
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 810
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 210
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 389
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 810
Składniki
Piekarnik nagrzać do 145 stopni, tortownicę (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciastka i sucharki pokruszyć bardzo drobno (blender, Thermomix). Masło roztopić i dodać do pokruszonych ciastek. Wymieszać, masą wyłożyć dno tortownicy. Piec ok. 10 minut.
Jajka, cukier i cukier waniliowy ubić na puszystą masę. Dodać twaróg i serek. Wyłożyć na podpieczony spód, piec kolejne 40 min. w tej samej temperaturze. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, zdjąć obręcz tortownicy i ostudzić.
Owoce umyć, odłożyć trochę do dekoracji, resztę zmiksować i przetrzeć przez sitko. Puree podgrzać w garnku. Skrobię wymieszać dokładnie z 4 łyżkami zimnej wody, dodać do puree i krótko gotować. Ostudzić i wylać na sernik. Wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki. Przed podaniem udekorować pozostałymi owocami. Smacznego :)