Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niezwykle delikatny, rozpływający się w ustach ;)))) i co najważniejsze zawsze sie udaje
Łosoś teriyaki to danie dedykowane osobom uwielbiającym orientalną kuchnię lu...
Odsłon: 5991
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 223
Łosoś teriyaki to danie dedykowane osobom uwielbiającym orientalną kuchnię lu...
Odsłon: 5991
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 223
Składniki
ciasto: ze wszystkich składników zagniatamy ciasto i wylepiamy nim posmarowaną margaryna i oprószoną np manną blachę
masa serowa: do sera dodajemy po kolei wszystkie składniki dokładnie mieszając na samym końcu olej i mleko. masa serowa jest bardzo rzadka ale właśnie taka ma być. Wylewamy ją na ciasto. Pieczemy 55-60 minut w 170 st.
pianka: z 4 białek ubijamy sztywna pianę dodając 3/4szklanki cukru i 1 kisiel ja zazwyczaj daję truskawkowy. Tym razem nie miałam wrzuciłam żurawinowy. Ubitą pianę wykładamy na ciasto i wstawiamy jeszcze na 7-10 minut do piekarnika.