Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z polewą czekoladową łączy delikatność aksamitnego i kremowego wnętrza z bogatą, intensywną nutą czekolady rozpływającą się w ustach. Sernik jest nie tylko wspaniałym deserem na specjalne okazje, ale także doskonałym deserem do ulubionej kawy czy herbaty. Dzięki idealnej proporcji składników i starannemu wykonaniu, ten wypiek zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy.
wymiary formy: 22 cm
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 866
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 54
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2117
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4127
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 866
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 54
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2117
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4127
Składniki
W misce utrzyj ser z cukrem i ekstraktem waniliowym na średniej prędkości, przez ok. 2 minuty.
Dodawaj po jednym jajku, dobrze mieszając po każdym z nich. Dolej śmietanę i likier. Ubijaj do połączenia, przez ok. 30 sekund.
Dodaj do masy przesianą mąkę i sól. Wymieszaj ponownie i wlej ciasto do tortownicy o średnicy 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw sernik do piekarnika rozgrzanego do 200 st. Celsjusza na 50-55 minut. Wyjmij ciasto i odczekaj 5 minut przed usunięciem formy.
Połącz śmietanę i kawałki pokruszonej czekolady w miseczce. Wstaw całość w mikrofalówce i podgrzej do rozpuszczenia. Wymieszaj masę z wanilią i kawą.
Podawaj sernik po ostudzeniu, polany polewą czekoladową.
Przechowuj go w lodówce i zużyj w ciągu 3 dni.