Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja sernika na kakaowym biszkopcie z pomarańczami i galaretką. Serniczek smakuje świetnie z innymi owocami, robiłam także z malinami.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 358
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 816
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 358
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 816
Składniki
Białka ubić na sztywno. Następnie nadal ubijając wsypywać cukier a na końcu żółtka. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać i przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175*C i piec około 20 minut.
Przygotować masę serową: żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Następnie dodać budynie, ser a na końcu wystudzone masło. Zmiksować. Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z masą serową. Wylać ją na biszkopt i piec z termoobiegiem w 160*C przez kwadrans a następnie po 15 minut zwiększyć temperaturę o 10*C i wyłączyć termoobieg. W sumie piec około godziny. Po upieczeniu zostawić w uchylonym piekarniku do wystudzenia.
Pomarańcze obrać i pokroić w plastry. Sok pomarańczowy zagotować, wsypać galaretki i rozpuścić je, odstawić do wystudzenia. Kiedy galaretka zacznie mocno tężeć kawałki pomarańczy ułożyć na serniku i zalać galaretką. Odstawić do całkowitego stężenia na kilka godzin, najlepiej do lodówki.
To moja druga wersja z malinami.