Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny przepis na sernik z rodzynkami, bez kruchego spodu. Potrzebujesz tylko kilka składników, aby go przygotować. Takim klasyczny deser możesz urozmaicić cukrem pudrem lub lukrem.
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231738
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4949
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36303
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231738
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4949
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36303
Składniki
Oddziel białka od żółtek i ubij je z odrobiną soli. Najpierw miksuj na małych obrotach, po chwili zwiększ do maksymalnych. Piana na końcu powinna być sztywna i gęsta.
Miękkie masło utrzyj z cukrem białym i waniliowym na puszystą jasną masę. Dodawaj stopniowo po 1 żółtku i kilku łyżkach twarogu. W taki sposób cały czas ucieraj masę i dodawaj składniki.
Na koniec z pomocą szpatułki wmieszaj mąkę ziemniaczaną lub budyń, a także pianę z białek. Wsyp rodzynki, ponownie zamieszaj delikatnie.
Formę wyłóż papierem do pieczenia, przelej masę na sernik z rodzynkami i piecz w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez godzinę. Sernik studź przy lekko otwartych drzwiczkach piekarnika, dopiero po wystudzeniu go wyciągnij.