Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny przepis na sernik z rodzynkami, bez kruchego spodu. Potrzebujesz tylko kilka składników, aby go przygotować. Takim klasyczny deser możesz urozmaicić cukrem pudrem lub lukrem.
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 329
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 325
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 165
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 102
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 329
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 325
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 165
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 102
Składniki
Oddziel białka od żółtek i ubij je z odrobiną soli. Najpierw miksuj na małych obrotach, po chwili zwiększ do maksymalnych. Piana na końcu powinna być sztywna i gęsta.
Miękkie masło utrzyj z cukrem białym i waniliowym na puszystą jasną masę. Dodawaj stopniowo po 1 żółtku i kilku łyżkach twarogu. W taki sposób cały czas ucieraj masę i dodawaj składniki.
Na koniec z pomocą szpatułki wmieszaj mąkę ziemniaczaną lub budyń, a także pianę z białek. Wsyp rodzynki, ponownie zamieszaj delikatnie.
Formę wyłóż papierem do pieczenia, przelej masę na sernik z rodzynkami i piecz w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez godzinę. Sernik studź przy lekko otwartych drzwiczkach piekarnika, dopiero po wystudzeniu go wyciągnij.