Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny przepis na sernik z rodzynkami, bez kruchego spodu. Potrzebujesz tylko kilka składników, aby go przygotować. Takim klasyczny deser możesz urozmaicić cukrem pudrem lub lukrem.
Przepis na proste, ale pyszne i bardzo aromatyczne połączenie makaronu taglia...
Odsłon: 4212
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 256
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 100
Przepis na proste, ale pyszne i bardzo aromatyczne połączenie makaronu taglia...
Odsłon: 4212
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 256
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 100
Składniki
Oddziel białka od żółtek i ubij je z odrobiną soli. Najpierw miksuj na małych obrotach, po chwili zwiększ do maksymalnych. Piana na końcu powinna być sztywna i gęsta.
Miękkie masło utrzyj z cukrem białym i waniliowym na puszystą jasną masę. Dodawaj stopniowo po 1 żółtku i kilku łyżkach twarogu. W taki sposób cały czas ucieraj masę i dodawaj składniki.
Na koniec z pomocą szpatułki wmieszaj mąkę ziemniaczaną lub budyń, a także pianę z białek. Wsyp rodzynki, ponownie zamieszaj delikatnie.
Formę wyłóż papierem do pieczenia, przelej masę na sernik z rodzynkami i piecz w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez godzinę. Sernik studź przy lekko otwartych drzwiczkach piekarnika, dopiero po wystudzeniu go wyciągnij.