Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny przepis na sernik z rodzynkami, bez kruchego spodu. Potrzebujesz tylko kilka składników, aby go przygotować. Takim klasyczny deser możesz urozmaicić cukrem pudrem lub lukrem.
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3282
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 197
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 69
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 103
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3282
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 197
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 69
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 103
Składniki
Oddziel białka od żółtek i ubij je z odrobiną soli. Najpierw miksuj na małych obrotach, po chwili zwiększ do maksymalnych. Piana na końcu powinna być sztywna i gęsta.
Miękkie masło utrzyj z cukrem białym i waniliowym na puszystą jasną masę. Dodawaj stopniowo po 1 żółtku i kilku łyżkach twarogu. W taki sposób cały czas ucieraj masę i dodawaj składniki.
Na koniec z pomocą szpatułki wmieszaj mąkę ziemniaczaną lub budyń, a także pianę z białek. Wsyp rodzynki, ponownie zamieszaj delikatnie.
Formę wyłóż papierem do pieczenia, przelej masę na sernik z rodzynkami i piecz w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez godzinę. Sernik studź przy lekko otwartych drzwiczkach piekarnika, dopiero po wystudzeniu go wyciągnij.