Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały sernik, który pięknie wygląda i równie dobrze smakuje.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8776
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7554
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5156
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328315
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8776
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7554
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5156
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328315
Składniki
Szpinak rozdrobnić w blenderze. Przygotować 4 jajka. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z 16 dag cukru na puszystą pianę. Żółtka ubić oddzielnie i połączyć z pianą z białek. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz rozdrobniony szpinak. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać. Blachę o wymiarach 24x36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Przygotowane ciasto wylać do blachy i włożyć do piekarnika. Piec 20 minut lub do suchego patyczka.
Przygotować 5 jajek. Z 4 oddzielić żółtka od białek. 4 żółtka oraz 1 jajko całe utrzeć z 16 dag cukru na puszystą pianę. Dodawać stopniowo 1 kg sera, a następnie budyń. Wlać śmietankę, dodać serki homogenizowane, wszystko dokładanie wymieszać.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, używając tylko górnej grzałki. Na upieczone wcześniej ciasto szpinakowe wyłożyć masę serową. Piec 45 minut.
Ubić białka z 8 dag cukru. Wyłożyć na sernik i piec jeszcze około 10 minut.