Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowałam z serka z wiaderka lecz waniliowego. Wyszedł pyszny w smaku tylko ze bardzo popękał podczas pieczenia. Sernik prosty w przygotowaniu ale i bardzo smaczny. Polecam
blaszka, mikser, łyżka drewniana, miska,
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 252
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 252
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Masło utrzeć z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Cały czas miksując stopniowa dodawać ser, następnie dodać kaszę manną, mąkę ziemniaczaną oraz proszek budyniowy. Po zmiksowaniu do masy serowej wmieszać łyżką drewnianą juz nie miksując ubitą na sztywno pianę z białek. Masę przelać do średniej wielkości blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 - 60 minut. Po upieczeniu wystudzić i można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Sernik po rozkrojeniu.