Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowałam z serka z wiaderka lecz waniliowego. Wyszedł pyszny w smaku tylko ze bardzo popękał podczas pieczenia. Sernik prosty w przygotowaniu ale i bardzo smaczny. Polecam
blaszka, mikser, łyżka drewniana, miska,
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 95
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3954
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 560
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 95
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3954
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 560
Składniki
Masło utrzeć z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Cały czas miksując stopniowa dodawać ser, następnie dodać kaszę manną, mąkę ziemniaczaną oraz proszek budyniowy. Po zmiksowaniu do masy serowej wmieszać łyżką drewnianą juz nie miksując ubitą na sztywno pianę z białek. Masę przelać do średniej wielkości blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 - 60 minut. Po upieczeniu wystudzić i można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Sernik po rozkrojeniu.