Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowałam z serka z wiaderka lecz waniliowego. Wyszedł pyszny w smaku tylko ze bardzo popękał podczas pieczenia. Sernik prosty w przygotowaniu ale i bardzo smaczny. Polecam
blaszka, mikser, łyżka drewniana, miska,
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9796
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2439
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1586
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 576
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3726
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9796
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2439
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1586
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 576
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3726
Składniki
Masło utrzeć z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Cały czas miksując stopniowa dodawać ser, następnie dodać kaszę manną, mąkę ziemniaczaną oraz proszek budyniowy. Po zmiksowaniu do masy serowej wmieszać łyżką drewnianą juz nie miksując ubitą na sztywno pianę z białek. Masę przelać do średniej wielkości blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 - 60 minut. Po upieczeniu wystudzić i można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Sernik po rozkrojeniu.