Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam go bo jest inny niż wszystkie i po prostu pyszny. Dodatkowo jeśli chodzi o przygotowanie to nie jest on skomplikowany. Jeśli nie mieliście okazji spróbować jeszcze sernika z serków homogenizowanych to najwyższy czas. Ten przepis wychodzi za każdym razem ;)
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 29
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 177
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 197
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 211
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 29
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 177
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 197
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 211
Składniki
Wszystkie składniki do masy muszą być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiewamy na blat. Dodajemy cukier puder. W środku mąki robimy dołek, w którym umieszczamy żółtka, proszek do pieczenia i śmietanę. Margarynę kroimy w kostkę i układamy na mące. Z tak przygotowanych składników zagniatamy ciasto i wkładamy je na chwilę do lodówki, żeby je schłodzić.
Prostokątną formę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy na nią 2/3 ciasta (1/3 wkładamy tym razem do zamrażarki).
Margarynę miksujemy z żółtkami, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. W osobnej misce ubijamy na sztywno pianę z białek. Następnie do margaryny z żółtkami dodajemy serki homogenizowane, mąkę ziemniaczaną i pianę. Całość delikatnie mieszamy. Tak przygotowaną masę przekładamy na ciasto w blaszce. Na wierzch ścieramy pozostałe ciasto z zamrażalnika. Pieczemy w temperaturze 150°C przez jakąś godzinę. Smacznego ;)