Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ulubione przez wiele osób , z dodatkiem truskawek smakuje wyśmienicie.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm, robot, garnek.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4555
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1175
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4555
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1175
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Składniki
Mąki przesiać , wymieszać z kakao oraz proszkiem do pieczenia. 4 jajka ubić na puszysto z 16 dag cukru, wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 34 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto , wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub suchego patyczka. Truskawki umyć, usunąć szypułki, większe przekroić na połowę.
5 jajek ubić na puszysto z 18 dag cukru, dodać ser z wiadereczka, wymieszać , dodać ser mascarpone, śmietanę oraz budyń, wszystko dokładnie wymieszać. Na upieczone ciasto wyłożyć część truskawek.
Przykryć masą serową i na wierzch ułożyć resztę truskawek.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec z włączoną górą do pieczenia , do zrumienienia sera.
Galaretkę rozpuścić w gorącej gotowanej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu , pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnącą wylać na ciasto , schłodzić w lodówce 3 godziny, podzielić na porcje.