Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ulubione przez wiele osób , z dodatkiem truskawek smakuje wyśmienicie.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm, robot, garnek.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1742
Polecam, pychota.
Odsłon: 572
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 466
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1742
Polecam, pychota.
Odsłon: 572
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 466
Składniki
Mąki przesiać , wymieszać z kakao oraz proszkiem do pieczenia. 4 jajka ubić na puszysto z 16 dag cukru, wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 34 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto , wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub suchego patyczka. Truskawki umyć, usunąć szypułki, większe przekroić na połowę.
5 jajek ubić na puszysto z 18 dag cukru, dodać ser z wiadereczka, wymieszać , dodać ser mascarpone, śmietanę oraz budyń, wszystko dokładnie wymieszać. Na upieczone ciasto wyłożyć część truskawek.
Przykryć masą serową i na wierzch ułożyć resztę truskawek.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec z włączoną górą do pieczenia , do zrumienienia sera.
Galaretkę rozpuścić w gorącej gotowanej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu , pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnącą wylać na ciasto , schłodzić w lodówce 3 godziny, podzielić na porcje.