Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z dodatkiem lekko kwaskowatych owoców, podany np. w upalne popołudnie, to istna rozkosz dla podniebienia ;)
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 56
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 77
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 220
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 56
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 77
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 220
Składniki
Herbatniki zmiksować na miał i połączyć ze stopionym masłem. Dno tortownicy wyłożyć przygotowanym "spodem", schować do lodówki. W gorącej wodzie rozpuścić galaretki i ostudzić. Oba sery zmiksować z cukrem i amaretto. W osobnym naczyniu ubić na sztywno śmietankę. Do sera wlać ostudzoną galaretkę i zmiksować. Na końcu przełożyć śmietankę i szybko mikserem połączyć z całością. Masę serową przelać na ciasteczkowy spód.
Od razu powtykać umyte i osuszone truskawki pokrojone w plasterki (kilka owoców zostawić do dekoracji). Ciasto schować do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Na drugi dzień na wierzchu poukładać plasterki kiwi i truskawek, lub jak się komu podoba :) Smacznego!