Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z dodatkiem lekko kwaskowatych owoców, podany np. w upalne popołudnie, to istna rozkosz dla podniebienia ;)
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 17
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 16
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65183
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 756
Popularnym daniem kuchni małopolskiej są hulajdy. To niewielkie, okrągłe klus...
Odsłon: 108
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 17
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 16
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65183
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 756
Popularnym daniem kuchni małopolskiej są hulajdy. To niewielkie, okrągłe klus...
Odsłon: 108
Składniki
Herbatniki zmiksować na miał i połączyć ze stopionym masłem. Dno tortownicy wyłożyć przygotowanym "spodem", schować do lodówki. W gorącej wodzie rozpuścić galaretki i ostudzić. Oba sery zmiksować z cukrem i amaretto. W osobnym naczyniu ubić na sztywno śmietankę. Do sera wlać ostudzoną galaretkę i zmiksować. Na końcu przełożyć śmietankę i szybko mikserem połączyć z całością. Masę serową przelać na ciasteczkowy spód.
Od razu powtykać umyte i osuszone truskawki pokrojone w plasterki (kilka owoców zostawić do dekoracji). Ciasto schować do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Na drugi dzień na wierzchu poukładać plasterki kiwi i truskawek, lub jak się komu podoba :) Smacznego!