Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z dodatkiem lekko kwaskowatych owoców, podany np. w upalne popołudnie, to istna rozkosz dla podniebienia ;)
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 197
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 278
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 282
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 197
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 278
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 282
Składniki
Herbatniki zmiksować na miał i połączyć ze stopionym masłem. Dno tortownicy wyłożyć przygotowanym "spodem", schować do lodówki. W gorącej wodzie rozpuścić galaretki i ostudzić. Oba sery zmiksować z cukrem i amaretto. W osobnym naczyniu ubić na sztywno śmietankę. Do sera wlać ostudzoną galaretkę i zmiksować. Na końcu przełożyć śmietankę i szybko mikserem połączyć z całością. Masę serową przelać na ciasteczkowy spód.
Od razu powtykać umyte i osuszone truskawki pokrojone w plasterki (kilka owoców zostawić do dekoracji). Ciasto schować do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Na drugi dzień na wierzchu poukładać plasterki kiwi i truskawek, lub jak się komu podoba :) Smacznego!