Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, puszysty i ostatnio uwielbiany przez moją rodzinę. I co ważne wychodzi duża blacha
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17424
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17424
Składniki
Ciasto: mąkę, proszek i cukier posiekać z masłem. Dodać żółtka, cukier waniliowy i śmietankę, szybko zagnieść ciasto. Owinąć folią, włożyć na godzinę do lodówki. Masa wiśniowa: wiśnie zalać 1/2szklanki wody, wsypać cukier, zagotować. Odcedzić owoce, podgrzać powstały sok, dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w 3 łyżkach zimnej wody. Powstały kisiel wymieszać z wiśniami. Masa serowa: masło utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać ser, mąkę ziemniaczaną i aromat. Białka ( z sera i ciasta) ubić, pianę wymieszać z masą serową. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastem wylepić blachę ( dno i boki), nałożyć masę wiśniową, następnie przygotowany ser. Piekarnik nagrzać do 200 ͦ C, piec ciasto w tej temp. przez 15 min, następnie obniżamy temperaturę do 180 ͦ C i pieczemy 55 min. Sernik można posmarować dżemem wiśniowym i posypać prażonymi migdałami. Wychodzi wówczas bardzo słodki. U mnie bez dżemu