Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborny sernik na święta. Polecam ten przepis.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11197
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1199
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11747
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1439
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11197
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1199
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11747
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1439
Składniki
Wykonanie: Masło przeznaczone na ciasto utrzeć starannie z cukrem pudrem i jajami. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szybko zagnieść ciasto. Owinąć je w folię aluminiową i mocno schłodzić w lodówce. W tym czasie przygotować masę serową. Masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Starannie wymieszać z budyniem, proszkiem do pieczenia, śmietaną i serem. Na końcu dokładnie wymieszać z pianą bitą z białek. Dno blachy i boki wylepić ciastem. Na cieście ułożyć(w dachówkę) obrane pokrojone w plasterki jabłka. Na wierzch wylać przygotowany ser i starannie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny.