Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborny sernik na święta. Polecam ten przepis.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 179
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 655
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 113
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 140
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 179
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 655
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 113
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 140
Składniki
Wykonanie: Masło przeznaczone na ciasto utrzeć starannie z cukrem pudrem i jajami. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szybko zagnieść ciasto. Owinąć je w folię aluminiową i mocno schłodzić w lodówce. W tym czasie przygotować masę serową. Masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Starannie wymieszać z budyniem, proszkiem do pieczenia, śmietaną i serem. Na końcu dokładnie wymieszać z pianą bitą z białek. Dno blachy i boki wylepić ciastem. Na cieście ułożyć(w dachówkę) obrane pokrojone w plasterki jabłka. Na wierzch wylać przygotowany ser i starannie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny.