Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborny sernik na święta. Polecam ten przepis.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10318
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5948
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12762
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4529
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10318
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5948
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12762
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4529
Składniki
Wykonanie: Masło przeznaczone na ciasto utrzeć starannie z cukrem pudrem i jajami. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szybko zagnieść ciasto. Owinąć je w folię aluminiową i mocno schłodzić w lodówce. W tym czasie przygotować masę serową. Masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Starannie wymieszać z budyniem, proszkiem do pieczenia, śmietaną i serem. Na końcu dokładnie wymieszać z pianą bitą z białek. Dno blachy i boki wylepić ciastem. Na cieście ułożyć(w dachówkę) obrane pokrojone w plasterki jabłka. Na wierzch wylać przygotowany ser i starannie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny.