Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta tuż tuż,na świątecznym stole nie może zabraknąć sernika. Polecam mój przepis,może Wam posmakuje i upieczecie taki:)
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 100
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 128
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 88
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 721
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 100
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 128
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 88
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 721
Składniki
Żółtka oddzielić od białek.Białka ubić na pianę,a żółtka utrzeć z cukrami na puch. Utarte żółtka dodać do sera,dodać budynie i zmiksować. Wrzucić rodzynki,żurawinę oraz dać pianę,delikatnie zamieszać. Blaszkę 25/25cm wyłożyć papierem do pieczenia.Na spodzie ułożyć herbatniki,na nie wylać delikatnie masę serową,by herbatniki nie podniosły się. Dać do nagrzanego piekarnika do 200st.piec około godz. Po upieczeniu zostawić sernik w piekarniku na 15 min.przy lekko uchylonych drzwiczkach. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!