Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta tuż tuż,na świątecznym stole nie może zabraknąć sernika. Polecam mój przepis,może Wam posmakuje i upieczecie taki:)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27353
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27353
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Żółtka oddzielić od białek.Białka ubić na pianę,a żółtka utrzeć z cukrami na puch. Utarte żółtka dodać do sera,dodać budynie i zmiksować. Wrzucić rodzynki,żurawinę oraz dać pianę,delikatnie zamieszać. Blaszkę 25/25cm wyłożyć papierem do pieczenia.Na spodzie ułożyć herbatniki,na nie wylać delikatnie masę serową,by herbatniki nie podniosły się. Dać do nagrzanego piekarnika do 200st.piec około godz. Po upieczeniu zostawić sernik w piekarniku na 15 min.przy lekko uchylonych drzwiczkach. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!