Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1357
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1825
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 322
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 622
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1357
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1825
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 322
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 622
Składniki
Ser zmielić trzykrotnie w maszynce do mięsa. Śliwki umyć, osuszyć, usunąć pestki.Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wysmarować masłem. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło i posiekać. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Ciastem wylepić dno przygotowanej tortownicy. Następnie na ciasto poukładać obok siebie połówki śliwek, skórką do ciasta. Ser oraz pozostałe składniki zmiksować mikserem na dużych obrotach przez 3 min. Masę serową wyłożyć na śliwki. Sernik piec przez 65 minut w temperaturze 180 stopni C.