Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 513
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 84
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2712
Polecam.
Odsłon: 485
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 723
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 513
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 84
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2712
Polecam.
Odsłon: 485
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 723
Składniki
Ser zmielić trzykrotnie w maszynce do mięsa. Śliwki umyć, osuszyć, usunąć pestki.Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wysmarować masłem. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło i posiekać. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Ciastem wylepić dno przygotowanej tortownicy. Następnie na ciasto poukładać obok siebie połówki śliwek, skórką do ciasta. Ser oraz pozostałe składniki zmiksować mikserem na dużych obrotach przez 3 min. Masę serową wyłożyć na śliwki. Sernik piec przez 65 minut w temperaturze 180 stopni C.