Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierwotnie miało być brownie z serem ale przed wylaniem ciasta na blachę stwierdziłam że zrobię tak żeby była zebra, ciasto było dla domowników więc można było zaryzykować.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22239
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 155
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 345
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 476
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22239
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 155
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 345
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 476
Składniki
Zrobić masę serową ubijając mikserem wszystkie składniki razem, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Pokruszoną czekoladę i masło włożyć do rondelka i rozpuścić; cały czas mieszając. W misce ubić całe jajka z cukrem na gładką, puszystą masę, dodać przestudzony sos czekoladowy. Dokładnie wymieszać. Wsypać mąkę i znów dokładnie wymieszać.
Tortownice (22cm) wykładamy papierem do pieczenia i na środek dna wlewamy na przemian po 3-4 łyżki ciasta i sera, aż do ich wyczerpania. (ja wylewałam z garnka na oko :) )
Pieczemy 40-45 min w nagrzanym piekarniku w 180 C. Ciasto zostawiamy do wystudzenia w uchylonym piekarniku.