Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierwotnie miało być brownie z serem ale przed wylaniem ciasta na blachę stwierdziłam że zrobię tak żeby była zebra, ciasto było dla domowników więc można było zaryzykować.
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 13531
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 78
Tagiatelle a'la carbonara to proste i smaczne danie nawiązujące do klasycznej...
Odsłon: 93
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 313
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 13531
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 78
Tagiatelle a'la carbonara to proste i smaczne danie nawiązujące do klasycznej...
Odsłon: 93
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 313
Składniki
Zrobić masę serową ubijając mikserem wszystkie składniki razem, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Pokruszoną czekoladę i masło włożyć do rondelka i rozpuścić; cały czas mieszając. W misce ubić całe jajka z cukrem na gładką, puszystą masę, dodać przestudzony sos czekoladowy. Dokładnie wymieszać. Wsypać mąkę i znów dokładnie wymieszać.
Tortownice (22cm) wykładamy papierem do pieczenia i na środek dna wlewamy na przemian po 3-4 łyżki ciasta i sera, aż do ich wyczerpania. (ja wylewałam z garnka na oko :) )
Pieczemy 40-45 min w nagrzanym piekarniku w 180 C. Ciasto zostawiamy do wystudzenia w uchylonym piekarniku.