Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierwotnie miało być brownie z serem ale przed wylaniem ciasta na blachę stwierdziłam że zrobię tak żeby była zebra, ciasto było dla domowników więc można było zaryzykować.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85272
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2571
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10009
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4046
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7135
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85272
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2571
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10009
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4046
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7135
Składniki
Zrobić masę serową ubijając mikserem wszystkie składniki razem, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Pokruszoną czekoladę i masło włożyć do rondelka i rozpuścić; cały czas mieszając. W misce ubić całe jajka z cukrem na gładką, puszystą masę, dodać przestudzony sos czekoladowy. Dokładnie wymieszać. Wsypać mąkę i znów dokładnie wymieszać.
Tortownice (22cm) wykładamy papierem do pieczenia i na środek dna wlewamy na przemian po 3-4 łyżki ciasta i sera, aż do ich wyczerpania. (ja wylewałam z garnka na oko :) )
Pieczemy 40-45 min w nagrzanym piekarniku w 180 C. Ciasto zostawiamy do wystudzenia w uchylonym piekarniku.