Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, efektowny sernik na kruchym cieście.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 509
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 84
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2712
Polecam.
Odsłon: 484
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 723
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 509
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 84
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2712
Polecam.
Odsłon: 484
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 723
Składniki
Składniki spodu sernika czyli ciasta wszystko razem dobrze zagnieść w misce. Następnie wykleić blachę wysmarowaną masłem tak aby ciasto było również na bokach blachy ( w górę ok 2 cm.) Wymiar blachy 26cm x 33cm. Twaróg zmielić, stopić masło z cukrem i miksować dodając całe jajka. Dodawać powoli zmielony twaróg, suchy budyń i na koniec mleko. Masę twarogową (jest bardzo rzadka) przelać na ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec ok. 40 min. Do masy twarogowej można dodać wg uznania rodzynki, lub kandyzowaną skórkę pomarańczową. Po wyjęciu sernika z piekarnika ubić białka, które zostały od ciasta z 1/2 szkl. cukru, 1 łyżeczką suchego budyniu i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia. Sztywną pianę nałożyć na serniki ponownie włożyć formę do piekarnika na ok 15 min. temperatura zmniejszona do 180 stopni. Piana powinna lekko zbrązowieć. Po wyjęciu z piekarnika postawić blachę na kratkę do ostygnięcia. Podczas kiedy sernik stygnie na powierzchni tworzą się złote krople rosy.