Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4470
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5903
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1360
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12695
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4470
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5903
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1360
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12695
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy masło, cukier, żółtka, proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy i zagniatamy szybko ciasto. Dużą blaszkę o wymiarach 25x40 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przygotowane ciasto rozkładamy na blaszce. Kolejno przygotowuje masę serową. Do miski wsypujemy cukier, żółtka oraz jajka i miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy budynie, mleko oraz olej i ponownie miksujemy krótko . Dodajemy twaróg i miksujemy. Tak przygotowaną masę serową przelewamy na przygotowany wcześniej spód. Pieczemy ok. 45 minut. w temperaturze 170 stopni z termoobiegiem. W tym czasie białka ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy partiami cukier. Po każdym dodaniu miksujemy ok. 20-30 sekund i dopiero dodajmy kolejną porcję cukru. Sernik po upływnie 45 minut wyciągamy na chwilę z piekarnika i wykładamy delikatnie ubite białka. Pieczemy jeszcze ok. 10-15 minut w temperaturze 150 stopni. Smacznego!