Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z serem śmietankowym i jogurtem ,na kruchym spodzie. Sernik z kruszonką z migdałami i polewą cytrynową, wyszedł bardzo dobry.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 97
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4458
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 97
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4458
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i jajkami.Przesiać tam mąkę z proszkiem i na niższych obrotach miksera zmiksować. 2/3 ciasta wylepić na blaszkę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia.Resztę odłożyć na kruszonkę.
masa-Zmiksować jajka z cukrem potem serem i jogurtem. Następnie budynie przesiać do masy i ponownie zmiksować. Ale nie za długo, żeby niepotrzebnie napowietrzać. Wylać na surowe ciasto i rozsmarować.
kruszonka-Do pozostawionego ciasta, dodać migdały można je wpierw trochę połamać. Zagnieść i porozkładać na serze.
Piec ok 1 godz. w 175 *C. Pod koniec można przykryć papierem do pieczenia jak mocna by brązowiło.
lukier-Cukier puder przesiać do miseczki, dodać sok z cytryny i po troszku gorącej wody. Konsystencja powinna być lejąca, ale nie za rzadką bo nie wyschnie ani za gęstą bo przez dziobek w buteleczce nie spłynie. Polać zimny sernik w esy-floresy. Kroić jak dobrze zastygnie.