Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z serem śmietankowym i jogurtem ,na kruchym spodzie. Sernik z kruszonką z migdałami i polewą cytrynową, wyszedł bardzo dobry.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 391
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 391
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i jajkami.Przesiać tam mąkę z proszkiem i na niższych obrotach miksera zmiksować. 2/3 ciasta wylepić na blaszkę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia.Resztę odłożyć na kruszonkę.
masa-Zmiksować jajka z cukrem potem serem i jogurtem. Następnie budynie przesiać do masy i ponownie zmiksować. Ale nie za długo, żeby niepotrzebnie napowietrzać. Wylać na surowe ciasto i rozsmarować.
kruszonka-Do pozostawionego ciasta, dodać migdały można je wpierw trochę połamać. Zagnieść i porozkładać na serze.
Piec ok 1 godz. w 175 *C. Pod koniec można przykryć papierem do pieczenia jak mocna by brązowiło.
lukier-Cukier puder przesiać do miseczki, dodać sok z cytryny i po troszku gorącej wody. Konsystencja powinna być lejąca, ale nie za rzadką bo nie wyschnie ani za gęstą bo przez dziobek w buteleczce nie spłynie. Polać zimny sernik w esy-floresy. Kroić jak dobrze zastygnie.