Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaśne wiśnie, waniliowe nadzienie z ricotty i kruchy, chrupiący spód z dodatkiem mielonych migdałów......
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 82
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1167
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 82
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1167
Składniki
Wymieszać suche składniki spodu, dodać masło, drobno posiekać nożem. Szybko zagnieść ciasto, wyłożyć nim formę do tarty o średnicy 20 cm, włożyć do lodówki.
Wiśnie wypestkować. Ricottę wymieszać z kremówką i jajkami. Dodać cukier puder, mąkę i esencję waniliową, wymieszać tak, żeby nie było grudek.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Schłodzone ciasto wyłożyć do piekarnika na około 15 minut. Na podpieczony spód wylać masę serową, na wierzch wyłożyć wiśnie, posypać płatkami migdałowymi. Włożyć do piekarnika na kolejne 35-45 minut. Ostudzić, posypać cukrem pudrem.