Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaśne wiśnie, waniliowe nadzienie z ricotty i kruchy, chrupiący spód z dodatkiem mielonych migdałów......
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9196
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1138
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11468
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 501
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9196
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1138
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11468
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 501
Składniki
Wymieszać suche składniki spodu, dodać masło, drobno posiekać nożem. Szybko zagnieść ciasto, wyłożyć nim formę do tarty o średnicy 20 cm, włożyć do lodówki.
Wiśnie wypestkować. Ricottę wymieszać z kremówką i jajkami. Dodać cukier puder, mąkę i esencję waniliową, wymieszać tak, żeby nie było grudek.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Schłodzone ciasto wyłożyć do piekarnika na około 15 minut. Na podpieczony spód wylać masę serową, na wierzch wyłożyć wiśnie, posypać płatkami migdałowymi. Włożyć do piekarnika na kolejne 35-45 minut. Ostudzić, posypać cukrem pudrem.