Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam was serdecznie w pierwszy dzień świąt, mam dla was mój własny przepis na przepyszne ciasto SEROMAKOWIEC które jest obowiązkowo z nami co rok
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 28
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 137
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 28
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 137
Składniki
Przygotować ciasto do miski wsypać mąkę oraz resztę składników i wszystko wyrobić na jednolitą piaskową masę, przygotowane odstawić aby odpoczęło
Przygotować masę makową do miski przełożyć masę z puszki dodać wszystkie składniki i wymieszać do połączenia się w jedną całość
Kolejnym krokiem jest przygotowanie masy serowej, do miski wbić jajka dodać cukier i zmiksować na pulchną masę następnie dodać resztę składników i zmiksować do uzyskania jednolitej masy
Jak wszystko mamy przygotowane na dno blaszki 32/24 wyłożonej papierem wyłożyć większą część ciasta ponakłuwać go następnie masę makową i twaróg można zrobić szachownicę
Z pozostałego ciasta wyłożyć rozpłaszczone placki ciasta i wstawić do nagrzanego na 190 stopni piekarnika na dno wstawić miskę z wodą. piec 60 minut do uzyskania złotego koloru, po upieczeniu ostudzić i dowolnie udekorować