Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciastka z ciasta francuskiego z dodatkiem serka waniliowego.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22413
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14385
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4454
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43518
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 554
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 526
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22413
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14385
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4454
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43518
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 554
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 526
Składniki
Ser przekładamy do wysokiej, dużej miski dodajemy żółtko, śmietanę i cukry. Miksujemy blenderem lub tradycyjnym mikserem z końcówką, która ma nóż. Podczas miksowania warto zrobić dwie przerwy, żeby mikser się nie przegrzał. Miksowanie serka powinno trwać w sumie ok. 10 minut, aż do uzyskania gładkiej masy. Nastawiamy piekarnik na 180 st. C. Rozwijamy ciasto francuskie, smarujemy masą serową, zostawiając 1 cm wolnego miejsca. Zwijamy ciasto dłuższym bokiem w roladę, którą tniemy nożem w plasterki. Powstałe okrągłe ciasteczka przekładamy na blachę z piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia posypaną mąką. Ślimaczki smarujemy roztrzepanym białkiem. Pieczemy przez ok. 112-15 minut, do zarumienienia się ciasta. Smacznego!