Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mi osobiście najbardziej smakują jeszcze ciepłe, wtedy są super mięciutkie. Mało pracy a jakie smaczne do kawy czy herbaty albo nawet do mleka dla każdego łasucha.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4495
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12183
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6907
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5650
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4495
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12183
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6907
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5650
Składniki
Brzoskwinie osączyć z soku i pokroić na nie za grube cząstki. Margarynę stopić i przestudzić. Do miski wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia, wymieszać. Do margaryny wlać mleko, wymieszać i wlać do miski z suchymi składnikami. Wymieszać ( powstanie coś jakby kruszonka ), potem dodać twaróg i wymieszać mikserem. Następnie na podsypany mąką blat wyłożyć ciasto i chwilę zagniatać aż będzie fajnie elastyczne i miękkie. Ciasto dzielić na porcje, wałkować na placki ( nie za cienkie, nie za grube ) i szklanką wycinać kółka. Na brzegu kółka kłaść kawałek brzoskwini i zakładać drugą częścią kółeczka. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Upieczone posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.