Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mi osobiście najbardziej smakują jeszcze ciepłe, wtedy są super mięciutkie. Mało pracy a jakie smaczne do kawy czy herbaty albo nawet do mleka dla każdego łasucha.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5370
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47821
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165681
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5370
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47821
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165681
Składniki
Brzoskwinie osączyć z soku i pokroić na nie za grube cząstki. Margarynę stopić i przestudzić. Do miski wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia, wymieszać. Do margaryny wlać mleko, wymieszać i wlać do miski z suchymi składnikami. Wymieszać ( powstanie coś jakby kruszonka ), potem dodać twaróg i wymieszać mikserem. Następnie na podsypany mąką blat wyłożyć ciasto i chwilę zagniatać aż będzie fajnie elastyczne i miękkie. Ciasto dzielić na porcje, wałkować na placki ( nie za cienkie, nie za grube ) i szklanką wycinać kółka. Na brzegu kółka kłaść kawałek brzoskwini i zakładać drugą częścią kółeczka. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Upieczone posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.