Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ślimaczek makowy xxl, to pomysł na makowiec w troszeczkę innym wydaniu.
1 robot z misą, 1 wałek, 1 blacha do pieczenia, 1 stolnica
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22769
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9568
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2100
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 743
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22769
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9568
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2100
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 743
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Składniki
Mleko i masło podgrzej, nie gotuj. Masło ma się rozpuścić. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj, wyrabiaj przez kilka min. Odstaw do wyrośnięcia. Wyjmij ciasto, na posypaną mąką stolnicę i chwilkę wyrabiaj. Następnie podziel na 2 części, każda rozwałkuj w kształt prostokąta. Ciasto posmaruj masa makowa. Ciasto zwiń w roladę, delikatnie rozciągaj i roluj. Zwiń w kształt ślimaka. Odstaw do wyrośnięcia na około 15 min. Posmaruj rozmąconym jajkiem i posyp pociętymi migdałami. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 20-25 min (180’C) Zimne ciasto polej lukrem.