Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ślimaczek makowy xxl, to pomysł na makowiec w troszeczkę innym wydaniu.
1 robot z misą, 1 wałek, 1 blacha do pieczenia, 1 stolnica
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10302
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1163
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11571
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 573
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10302
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1163
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11571
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 573
Składniki
Mleko i masło podgrzej, nie gotuj. Masło ma się rozpuścić. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj, wyrabiaj przez kilka min. Odstaw do wyrośnięcia. Wyjmij ciasto, na posypaną mąką stolnicę i chwilkę wyrabiaj. Następnie podziel na 2 części, każda rozwałkuj w kształt prostokąta. Ciasto posmaruj masa makowa. Ciasto zwiń w roladę, delikatnie rozciągaj i roluj. Zwiń w kształt ślimaka. Odstaw do wyrośnięcia na około 15 min. Posmaruj rozmąconym jajkiem i posyp pociętymi migdałami. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 20-25 min (180’C) Zimne ciasto polej lukrem.