Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie,proste i pyszne
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2603
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105268
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2040
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5915
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2603
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105268
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2040
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5915
Składniki
Płat ciasta posmaruj nutellą.
Zwinąć wzdłuż węższego brzegu w niezbyt ciasny rulon.
Wierzch posmaruj białkiem lub wodą(ja nie smarowałam).
Pokrój ''''roladę'''' w poprzek,by uzyskać ''''ślimaczki''''.
Poukładac na pergaminie i piec w piekarniku, aż sie zezłocą i wyrosną. Temperatura zależy od pieca.Ja piekłam 20-30 min na 170`C(wcześniej rozgrzałam piekarnik).