Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie,proste i pyszne
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117794
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8259
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3069
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1952
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1460
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117794
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8259
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3069
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1952
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1460
Składniki
Płat ciasta posmaruj nutellą.
Zwinąć wzdłuż węższego brzegu w niezbyt ciasny rulon.
Wierzch posmaruj białkiem lub wodą(ja nie smarowałam).
Pokrój ''''roladę'''' w poprzek,by uzyskać ''''ślimaczki''''.
Poukładac na pergaminie i piec w piekarniku, aż sie zezłocą i wyrosną. Temperatura zależy od pieca.Ja piekłam 20-30 min na 170`C(wcześniej rozgrzałam piekarnik).