Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten prosty mazurek z dużą ilością gotowanych żółtek i mielonymi migdałami zamiast mąki w smaku przypomina biszkopt. Jest pyszny i wilgotny. Warto wypróbować przepis Marty Norkowskiej sprzed ponad 100 lat!
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1164
Tradycyjny bigos to danie, którego głównym składnikiem jest kapusta. I w tym...
Odsłon: 135
Smaczne danie :)
Odsłon: 702
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1164
Tradycyjny bigos to danie, którego głównym składnikiem jest kapusta. I w tym...
Odsłon: 135
Smaczne danie :)
Odsłon: 702
Składniki
Żółtka zetrzeć na tarce. Połączyć z migdałami, cukrem i jajkiem na jednolitą masę. Ciasto rozsmarować na opłatkach, przystroić migdałami, skórka pomarańczową i rodzynkami. Piec 30-40 minut w 160 stopniach.