Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste szybkie ciasto na bazie prostych składników, gwarantujące smaczny deser, który nie wymaga pieczenia.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 191
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 72
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 191
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 72
Składniki
Do tego ciasta wykorzystałem blacha o wymiarach 36x26 cm Blachę smarujemy masłem i wykładamy krakersami na całej powierzchni.
Budyń rozrabiamy zgodnie z przepisem. Jeśli lubimy dużo takiej masy to rozrabiamy dwa i ja tak zrobiłem. Jeśli budyń jest słodzony, to uważamy z cukrem jeśli nie to dodajemy cukier według naszego uznania. Jak budyń lekko wystygnie to kładziemy go na ułożonych krakersach na całej powierzchni.
Na całą powierzchnię budyniu wykładamy drugą warstwę krakersów. 3/4 tabliczki czekolady rozpuszczamy na parze, dodajemy masło rozpuszczamy i dodajemy do mascarpone, mieszamy. Masa zyskuje ładny kawowy kolor, który będzie kontrastował z budyniem. Wykładamy na ułożoną drugą warstwę krakersów.
Wykładamy na ułożoną drugą warstwę krakersów.
Pozostałą czekoladę ścieramy na grubych oczkach lub kroimy na małe kawałki. Całość masy posypujemy startą czekoladą i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
A teraz to już tylko kawka lub herbatka i smacznego.