Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka bardzo smaczna a przygotowanie proste i szybkie. Utrzymuje długo świeżość i wilgotność.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10388
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5987
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5313
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12826
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4579
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10388
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5987
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5313
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12826
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4579
Składniki
Wykonanie : Tłuszcz,cukier,żółtka utrzeć do białości i dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem ,na przemian z białkami i śmietaną.Na sam koniec dodać olejek i otartą skórkę z 1/2 pomarańcza ,dobrze połączyć . Piec w temperaturze 180 stopni (1 godzinę ). Babkę polewamy ciemną czekoladą ,obsypujemy startą białą czekoladą i posypką kolorową do ciast . Polewa: czekoladę ,masło,mleko rozpuścić w rondelku .