Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest smaczne, pachnie pomarańczami i smakuje wyśmienicie..............SMACZNEGO!!!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 63
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 63
Składniki
do misy robota wsypać cukier, jajka, sól i widelcem roztrzepać, wsypać mąkę, wlać letnie mleko, roztopione wystudzone masło, wsypać mąkę, drożdże i dodać kandyzowaną skórkę pomarańczy - użyłam swojej domowej - trochę skórki zostawić do dekoracji ciasta
hakiem robota wyrabiać z 8 minut i zostawić do wyrośnięcia na 1 godzinę
wyrośnięte ciasto hakiem robota kilka razy zamieszać aby odgazować ciasto
dwie keksówki 22x11 cm - wysmarować masłem, posypać tartą bułką i włożyć ciasto drożdżowe, zostawić na 20 minut aby podrosło
piec w 200 C około 35-40 minut, do suchego patyczka
LUKIER: lukier zrobiłam nie za gęsty, cukier puder wymieszać ze śmietaną i ciut sokiem z cytryny, posmarować ciasto i posypać skórką