Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest lekkie, pyszne smakowo z połączenia kokosu i czereśni...............SMACZNEGO!!!
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 130
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 51
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 52
Delikatne, rozpływające się w ustach placuszki. Idealne na śniadanie. Dodatek...
Odsłon: 70
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 130
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 51
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 52
Delikatne, rozpływające się w ustach placuszki. Idealne na śniadanie. Dodatek...
Odsłon: 70
Składniki
jajka, cukier, miękką palmę utrzeć mikserem z 3-4 minuty, masa będzie o zważonej konsystencji
do masy wsypać wiórki kokosowe i mikserem utrzeć na gęste i jednocześnie lekkie ciasto
wsypać mąkę z proszkiem i mikserem krótko wymieszać, blacha 24x29 wysmarowana palmą i posypana tartą bułką, w blaszce rozsmarować ciasto, wygładzić wierzch
umyte czereśnie wypestkować i układać na wierzchu ciasta lekko je wciskając, kilka zostawić czereśni do dekoracji
piec w 180 C 40-45 minut, grzanie góra/dół, 2 poziom - do suchego patyczka, wystudzone ciasto posypać pudrem cukrem