Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest lekkie, pyszne smakowo z połączenia kokosu i czereśni...............SMACZNEGO!!!
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 40
Proste do wykonania ciasto, z efektem „wow” ;)
Odsłon: 251
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 254
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 40
Proste do wykonania ciasto, z efektem „wow” ;)
Odsłon: 251
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 254
Składniki
jajka, cukier, miękką palmę utrzeć mikserem z 3-4 minuty, masa będzie o zważonej konsystencji
do masy wsypać wiórki kokosowe i mikserem utrzeć na gęste i jednocześnie lekkie ciasto
wsypać mąkę z proszkiem i mikserem krótko wymieszać, blacha 24x29 wysmarowana palmą i posypana tartą bułką, w blaszce rozsmarować ciasto, wygładzić wierzch
umyte czereśnie wypestkować i układać na wierzchu ciasta lekko je wciskając, kilka zostawić czereśni do dekoracji
piec w 180 C 40-45 minut, grzanie góra/dół, 2 poziom - do suchego patyczka, wystudzone ciasto posypać pudrem cukrem