Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest lekkie, pyszne smakowo z połączenia kokosu i czereśni...............SMACZNEGO!!!
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 199
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1205
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8829
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3158
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 199
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1205
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8829
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3158
Składniki
jajka, cukier, miękką palmę utrzeć mikserem z 3-4 minuty, masa będzie o zważonej konsystencji
do masy wsypać wiórki kokosowe i mikserem utrzeć na gęste i jednocześnie lekkie ciasto
wsypać mąkę z proszkiem i mikserem krótko wymieszać, blacha 24x29 wysmarowana palmą i posypana tartą bułką, w blaszce rozsmarować ciasto, wygładzić wierzch
umyte czereśnie wypestkować i układać na wierzchu ciasta lekko je wciskając, kilka zostawić czereśni do dekoracji
piec w 180 C 40-45 minut, grzanie góra/dół, 2 poziom - do suchego patyczka, wystudzone ciasto posypać pudrem cukrem