Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto bez pieczenia idealne na każdą okazję .Dzieci go uwielbiają.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1222
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 718
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4531
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1222
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 718
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4531
Składniki
Jabłka obierz zetrzyj na tarce na grubych oczkach, przełóż do garnka i upraż z 2 łyżkami cukru. Do uprażonych gorących jabłek dodaj sucha galaretkę dokładnie wymieszaj.
Galaretki borówkowe rozpuść w 0,5 litra wody, zostaw do wystygnięcia. Śmietanę ubij z cukrem pudrem dodaj lekko tężejące galaretki, oraz pokrojone orzechy włoskie. Blaszkę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia, na dnie ułóż herbatniki , następnie wyłóż masę jabłkową, i kolejną warstwę herbatników, na wierzch położ masę śmietanowa.
Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.