Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto bez pieczenia idealne na każdą okazję .Dzieci go uwielbiają.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112938
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 264
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 573
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 491
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 868
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112938
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 264
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 573
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 491
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 868
Składniki
Jabłka obierz zetrzyj na tarce na grubych oczkach, przełóż do garnka i upraż z 2 łyżkami cukru. Do uprażonych gorących jabłek dodaj sucha galaretkę dokładnie wymieszaj.
Galaretki borówkowe rozpuść w 0,5 litra wody, zostaw do wystygnięcia. Śmietanę ubij z cukrem pudrem dodaj lekko tężejące galaretki, oraz pokrojone orzechy włoskie. Blaszkę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia, na dnie ułóż herbatniki , następnie wyłóż masę jabłkową, i kolejną warstwę herbatników, na wierzch położ masę śmietanowa.
Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.