Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto bez pieczenia idealne na każdą okazję .Dzieci go uwielbiają.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8419
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1224
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4620
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 669
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8419
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1224
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4620
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 669
Składniki
Jabłka obierz zetrzyj na tarce na grubych oczkach, przełóż do garnka i upraż z 2 łyżkami cukru. Do uprażonych gorących jabłek dodaj sucha galaretkę dokładnie wymieszaj.
Galaretki borówkowe rozpuść w 0,5 litra wody, zostaw do wystygnięcia. Śmietanę ubij z cukrem pudrem dodaj lekko tężejące galaretki, oraz pokrojone orzechy włoskie. Blaszkę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia, na dnie ułóż herbatniki , następnie wyłóż masę jabłkową, i kolejną warstwę herbatników, na wierzch położ masę śmietanowa.
Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.