Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto bez pieczenia idealne na każdą okazję .Dzieci go uwielbiają.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1294
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1738
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 133
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 534
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1294
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1738
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 133
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 534
Składniki
Jabłka obierz zetrzyj na tarce na grubych oczkach, przełóż do garnka i upraż z 2 łyżkami cukru. Do uprażonych gorących jabłek dodaj sucha galaretkę dokładnie wymieszaj.
Galaretki borówkowe rozpuść w 0,5 litra wody, zostaw do wystygnięcia. Śmietanę ubij z cukrem pudrem dodaj lekko tężejące galaretki, oraz pokrojone orzechy włoskie. Blaszkę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia, na dnie ułóż herbatniki , następnie wyłóż masę jabłkową, i kolejną warstwę herbatników, na wierzch położ masę śmietanowa.
Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.