Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały przepis dla zabieganych. Przygotowanie tego ciasta jest banalnie proste i nie wymaga dużego nakładu pracy, dlatego warto mieć ten przepis zawsze pod ręką.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3796
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 389
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3796
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 389
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Składniki
Przygotowujemy blaszkę o wymiarach 24 na 24 cm, wykładamy ją papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Na spodzie układamy pierwszą warstwę biszkoptów.
Z lodówki wyciągamy schłodzoną śmietankę kremówkę oraz serek mascarpone. Śmietankę przelewamy do miski i ubijamy za pomocą miksera na sztywną pianę, stopniowo dodajemy po łyżce cukru pudru. Następnie łączymy stopniowo ubitą śmietankę z serkiem mascarpone.
Połowę masy przekładamy na rozłożone w blaszce biszkopty. Następnie układamy drugą warstwę biszkoptów i ponownie przykrywamy je kremem. Górę ciasta posypujemy wiórkami kokosowymi. Deser odstawiamy do lodówki na kilka godzin.