Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i pyszny deser śmietankowy, który przygotujesz w mig. On po prostu rozpływa sie w ustach!!!!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Obie galaretki rozpuścić w 1 szkl.wody i zostawić do przestygnięcia. Biszkopty sklejać po dwa powidłem. Śmietanę ubić aż będzie puszysta, dodać cukier puder a następnie powoli dodawać serek homogenizowany. Gdy galaretka jest już chłodna dodawać powoli do masy śmietanowej.
Ok. 1/4 masy wylać do wysokiego naczynia (np. keksówki) na to układać sklejone biszkopty które tuz przed położeniem maczać w zimnym naparze mocnej kawy, na to warstwa masy, znowu biszkopty i na koniec reszta masy.Schłodzić w lodówce. Można posypać kawą lub kokosem.