Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto śmietankowy puch to kolejna szybka propozycja na udany deser. Wilgotny biszkopt kakaowy, przełożony delikatnym, puszystym kremem z serkiem mascarpone. Proste, a jakże smaczne!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22675
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15037
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4790
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45026
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 681
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 803
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22675
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15037
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4790
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45026
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 681
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 803
Składniki
Biszkopt: Wodę, cukier, kakao i masło wkładamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia. Wystudzić. Odlewamy 1/2 szklanki. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do kakaowej masy dodajemy pojedynczo żółtka i małymi porcjami mąkę. Na koniec dodajemy przesianą mąkę. Pieczemy 50 minut w 180oC w formie o wymiarach ok 20x30cm. Po wystygnięciu dzielimy na dwie równe części. Wykonanie masy śmietankowej: Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Czekoladowy sos (1/szklanki) rozrzedzamy delikatnie mlekiem (mniej więcej do 3/4 objętości szklanki). Takim płynem sączymy przekrojone części biszkoptu. Przekładamy kremem śmietankowym. Wierzch ciasta posypujemy wiórkami czekoladowymi.